pi膮tek, 18 marca 2022
Chrzan tarty - m贸j przepis
Przewa偶nie chrzan jemy od wielkiego dzwonu. To b艂膮d, bo nale偶y go je艣膰 cz臋sto i najlepiej zrobi膰 go samemu, ni偶 kupowa膰 gotowca.
Chrzan zrobione w艂asnor臋cznie b臋dzie zdrowszy, bo nie b臋dzie w nim konserwant贸w i innych dodatk贸w np. brukiew. Chrzan w uprawie nie jest wymagaj膮cy i kto ma dzia艂k臋, mo偶e 艣mia艂o go wsadzi膰. Oczywi艣cie chrzan jest ekspansywny i nale偶y go dopowiedni zabezpieczy膰, 偶eby nie rozprzestrzeni艂 si臋 na nasze inne uprawy. Sposoby s膮 r贸偶ne, np. sadzi go si臋 w g艂臋bokich pojemnikach z tworzywa, zabezpiecza si臋 foli膮, ale najlepiej zastosowa膰 pojemnik lub blach臋 kwasoodporn膮. Tak posadzony chrzan nie rozprzestrzenia si臋 i jest go 艂atwo wykopa膰. Chrzan wg mojego przepisu M贸j chrzan
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz