W臋dzarnia przy pierwszym w臋dzeniu zda艂a egzamin. Teraz kolej na drugie w臋dzenie wg troch臋 zmodyfikowanych przepis贸w.
Wszystko przygotowujemy w domu, bo na dzia艂ce nie ma warunk贸w. Przywozimy surowe w臋dliny, schaby, boczki ju偶 doprawione, a schab, boczek, szynka z zalewy.
Trzeba pami臋ta膰, 偶e przy w臋dzeniu w臋dlin wa偶ne jest wst臋pne osuszanie wyrob贸w na dr膮偶kach, a p贸藕niej w艂o偶enie ich do w臋dzarni. W臋dzarni臋 na pocz膮tku w臋dzenia te偶 jest dobrze nie zakrywa膰.
W臋dzenie to ju偶 przyjemno艣膰. W臋dliny si臋 w臋dz膮, a w tym czasie chodz臋 po dzia艂ce i robi臋 zdj臋cia.
Dzisiaj pi臋knie zakwit艂y krokusy. Leszczyna i inne drzewa r贸wnie偶 pokaza艂y swoje p膮ki.
Trzecie w臋dzenie (ostatni pasek foto) w臋dlin na wielkanoc odby艂o si臋 w warunkach zimowych. W trzecim podej艣ciu przygotowania w臋dlin w przepisie zmniejszy艂em ilo艣膰 soli.
Oczywi艣cie je偶eli kto艣 skorzysta z mojego przepisu mo偶e ilo艣膰 soli dostosowa膰 sobie wed艂ug w艂asnego smaku. W臋dliny smakowo osi膮gn臋艂y m贸j zamierzony smak oraz bardzo dobrze zosta艂y uw臋dzone.
Wyroby swojskie - przepisy i wykonanie
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz